Werken in tijden van corona - activiteitenbegeleider

gepubliceerd: 13 juli 2020


Kijk nou! Onze HARTwerker Linda Roosloot staat in het e-magazine van het Albeda College. Linda werkt op onze locatie Frankeland in Schiedam. Voor de coronacrisis een bruisende plek waar onze bewoners, bezoekers en collega’s samen komen. Gelukkig wordt ook op deze locatie steeds meer mogelijk. Lees hoe haar werk als activiteitenbegeleider eraan toe gaat in tijden van corona.

Activiteitenbegeleider in coronatijd

"Als activiteitenbegeleider verzorgde ik tot voor kort verschillende clubs voor de bewoners van woonzorgcentrum Frankeland in Schiedam: handwerken, bloemschikken, muziek, gespreksgroepen.

Nu we ons aan de coronamaatregelen moeten houden, zit dit er even niet meer in en dat pakt verrassend genoeg heel goed uit!"

Wat we nu doen?

"Activiteiten vinden nu op de eigen afdeling plaats en daardoor doen veel meer bewoners mee. Dat komt vooral door de vrijblijvendheid. Je hoeft je niet in te schrijven, niet naar een andere afdeling en je kunt aanschuiven als je zin hebt. Dat heeft een domino-effect.

We tuinieren bijvoorbeeld op het balkon, schilderen en doen spelletjes. Ook luisteren we naar oude muziek en de verhalen die die muziek bij de mensen losmaakt. Daarnaast bewegen we tegenwoordig elke dag. Vanuit de eigen deuropening doet iedereen mee. Terwijl normaal gesproken maar een stuk of vijf bewoners naar de beweegclub komen."

Corona als eyeopener

"Als zorgverleners dachten we altijd dat het vooral belangrijk was dat bewoners een zo groot mogelijk netwerk kregen binnen het huis. Nu blijken ze genoeg te hebben aan de bewoners van hun eigen afdeling. Bewoners vragen ook ‘We blijven het straks toch wel zo doen hè?’ Ik denk het persoonlijk wel. Corona is wat dat betreft echt een eyeopener geweest.”

 

"Veel meer bewoners doen nu mee met de activiteiten"

Linda Roosloot, diploma 'Persoonlijke begeleiding specifieke doelgroepen' in the pocket

Hoe het allemaal begon...

Linda werkt al 12 jaar bij de Frankelandgroep. Ooit begon ze als horecamedewerker. Op het moment dat er een vacature vrijkwam voor persoonlijk begeleider, greep ze haar kans, solliciteerde en werd aangenomen.

En zo is Linda gestart met de opleiding 'Persoonlijke begeleiding specifieke doelgroepen' bij het Albeda collega. Inmiddels heeft zij haar diploma op zak en hiermee het benodigde papiertje!