“Als leerling aan de slag? Dit zijn jouw mogelijkheden.”

gepubliceerd: 28 november 2018

Wist jij dat werkgevers in de zorgsector voor een grote uitdaging staan? Het is namelijk best moeilijk om voldoende goede medewerkers te vinden. En omdat wij als Frankelandgroep 20% méér zorgmedewerkers willen inzetten dan we minimaal verplicht zijn, hebben wij een nóg grotere behoefte aan gediplomeerde collega’s. Voor ons is het dan ook niet meer dan logisch om mensen zoals jij een fijn ‘werken en leren’ traject aan te bieden. Je leest hier meer over de mogelijkheden!

LET OP
De afgelopen tijd hebben we veel leerlingen aangenomen. Omdat we iedereen echt goed willen begeleiden, nemen we op dit moment geen nieuwe leerlingen aan. Natuurlijk komen er wel weer nieuwe instroommomenten, dus voel je vrij om alvast te solliciteren!

Open sollicitatie

Jouw ‘werken & leren’ mogelijkheden

Of je nu al bij ons werkt of niet, we hebben verschillende mogelijkheden om een opleiding te volgen. We kennen in principe geen limiet voor het aanbieden van ‘beroepspraktijkvorming’ aan gemotiveerde leerlingen. Zolang wij behoefte hebben aan deskundige medewerkers én goede begeleiding kunnen bieden tijdens de opleidingen, ben je buitengewoon welkom om te starten!

Als leerling kun je bij ons verschillende Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) opleidingen volgen. Deze opleidingen zijn een combinatie van werken en leren. Tijdens de opleiding ben je bij ons in dienst en ga je één dag per week naar school op het Zorgcollege, op de Mariniersweg in Rotterdam.

Als je nog niet bij de Frankelandgroep werkt en je komt een opleiding bij ons volgen, dan spreken we wel graag met jou af dat je je minimaal gaat ontwikkelen tot een Verzorgende op niveau 3. Ook als je eerst nog je diploma voor Helpende niveau 2 moet halen.

We kiezen daar heel bewust voor omdat we een buitengewoon hoog kwaliteitsniveau voor onze zorg willen. Bijna 80% van al onze medewerkers is gediplomeerd. In veel instellingen is dit anders.

Je kan de volgende Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) opleidingen bij ons volgen:

 • Helpende Zorg en Welzijn (Mbo niveau 2):
  Instromen kan zonder vooropleiding
   
 • Verzorgende IG (Mbo niveau 3):
  Instromen kan met een diploma Helpende Zorg en Welzijn of een soortgelijke kwalificatie
   
 • Verpleegkundige (Mbo niveau 4):
  Instromen kan met een diploma Verzorgende
Zorgcollege Rotterdam

Onze samenwerking met het Zorgcollege

Voor onze opleidingen werken we vooral samen met het Zorgcollege. Zij zijn specialist in verkorte opleidingen en bieden ‘competentiegericht onderwijs’. Samen met het Zorgcollege zorgen we ervoor dat jij de kennis en vaardigheden leert die je nodig hebt om je werk in de praktijk écht goed te kunnen doen.

Door onze goede relatie met het Zorgcollege kunnen we jou begeleiding op maat bieden en het onderwijsprogramma gedeeltelijk op jouw achtergrond en behoefte afstemmen. Heb je al wat ervaring in de zorg? Dan kan je vrijstellingen krijgen. Wil je de opleiding sneller afronden dan normaal? Mag ook, dan krijg jij gewoon eerder een verklaring van het succesvol afronden van de opleiding en kun je als echte medewerker bij ons aan de slag (mét bijbehorend salaris).

Hier kun je op rekenen tijdens je opleiding

Als leerling kun je sowieso rekenen op een vast salaris en onze aanvullende arbeidsvoorwaarden. Wat dit precies inhoudt lees je in onze vacatures voor leerlingen. Tijdens je opleiding word je goed begeleid. Aan de ene kant door een werkbegeleider op de afdeling waar je aan de slag gaat en ook nog door een gekwalificeerde praktijkopleider. Deze praktijkopleider staat los van de afdeling en doet zijn/haar best om jou te leren kennen door af en toe in de praktijk met jou mee te lopen.

Daarnaast kun je altijd met vragen terecht bij het Leer- en Ontwikkelcentrum van de Frankelandgroep.

Ook jouw toekomst?

Een mooi voorbeeld van hoe je als leerling kunt doorgroeien bij de Frankelandgroep is onze collega Bianca van den Berg. Ooit begonnen als kapster en na wat omzwervingen bij ons terecht gekomen. Eerst bij de huishoudelijke dienst en later als gastvrouw. Bianca heeft bij ons zowel de opleiding tot Helpende (niveau 2), Verzorgende (niveau 3) als Verpleegkundige (niveau 4) gevolgd en is nu een van onze afdelingshoofden op de locatie Frankeland.

Lees hier het interview dat Waardigheidentrots.nl hield met Bianca, Ben (onze bestuurder) en Marianne (Hoofd P&O) over ruimte om te groeien bij de Frankelandgroep.

"Wij zorgen dat je maximaal kunt groeien. Zowel persoonlijk als op de werkvloer."

Annewien Krijgsman, praktijkopleider, Frankelandgroep

Solliciteren als leerling?

Lijkt de Frankelandgroep jou een fijne plek voor een praktijkgerichte zorgopleiding? Bekijk dan deze vacature en reageer!

Let op:
Je kunt op dit moment niet direct bij ons starten. We zitten helaas even 'vol'. Je kunt wél alvast solliciteren om je interesse kenbaar te maken voor nieuwe instroommomenten. Na je online sollicitatie ontvang je per e-mail een ontvangstbevestiging.

 

 

Zodra we weer plek hebben voor nieuwe leerlingen en de nieuwe instroommomenten bekend zijn, nemen we contact met je op. Als we dan beide mogelijkheden voor jou zien om te komen werken en leren binnen de Frankelandgroep, dan vragen we je om een instaptoets te doen. Daarna heb je ook nog een aantal screeningsgesprekken, zowel met ons als met het Zorgcollege. Voor toelating in de opleiding moet je ook altijd een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij ons aanleveren.

En daarna? Aan de slag!