"Stage lopen? Ervaar en voel hoe het is om bij ons te werken!"

gepubliceerd: 25 november 2018

Of je nu een zorggerichte opleiding volgt of niet, op mbo-niveau of op hbo-niveau, wij helpen je graag verder bij het vinden van een geschikte stageplek! Jaarlijks begeleiden we zo’n 400 stagiaires verspreid over de organisatie. Gemotiveerde leerlingen of studenten zoals jij laten we graag ervaren wat werken in de zorg betekent. Je leest hier meer over de mogelijkheden.

Zit je niet op school, maar ben je op zoek naar een combinatie van werken en leren? Wij bieden verschillende Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) opleidingen aan.
Lees hier meer over jouw mogelijkheden als leerling.
 

Verschillende soorten stages

Voor ons is het niet meer dan logisch om jou een fijne stageperiode aan te bieden. De stagiaires van nu zijn immers onze medewerkers van de toekomst! Als stagiair krijg je bij ons de kans om je in korte tijd snel te ontwikkelen, te laten zien wie je bent en te ontdekken waar je talenten liggen. 
 
Je kunt bij ons de volgende stages lopen:

 

 • maatschappelijke stages, snuffelstages en bliksemstages
  Als middelbare scholier maak je kennis met het werken in de zorg en bij de Frankelandgroep. Als je vanuit jouw school de opdracht krijgt om een stageplaats te zoeken, dan mag je een mail sturen naar: l&o@frankelandgroep.nl.
   
 • opleidingsstages
  als scholier of student van een Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) traject doe je relevante ervaring op in het werkveld. Je dan deze stage niet zelf aanvragen: alle stageaanvragen lopen via jouw school.

 

Wij bieden BOL-stages in onder andere de volgende richtingen:

 • mbo-zorgleerlingen, waaronder:
  • helpende zorg en welzijn (niveau 2)
  • verzorgende ig (niveau 3)
  • verpleegkundige (niveau 4)
    
 • hbo-zorgleerlingen, waaronder:
  • hbo-verpleegkunde (niveau 6)
    
 • overige mbo- en hbo-opleidingen, o.a.:
  • keuken
  • horeca
  • ICT
  • activiteitenbegeleiding
  • et cetera
stagiair Vaartland

Erkend Leerbedrijf

We zijn als Erkend Leerbedrijf aangesloten bij Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Dat willen zeggen dat je bij ons als mbo-student terechtkomt in een veilige leeromgeving, waar we jou deskundig begeleiden. Via de speciale website Stagemarkt.nl kun je zien wat wij jou als Frankelandgroep aan stageplekken te bieden hebben.

Hier kun je op rekenen tijdens je stage

Loop je stage bij de Frankelandgroep, dan kun je ervan opaan dat je een serieus onderdeel van het team bent. Je wordt extra ingepland, dus bovenop het vaste aantal zorgmedewerkers. Daardoor hebben we gegarandeerd tijd om jou écht goed te begeleiden. 

Aan de ene kant wordt je begeleid door een stagebegeleider op de afdeling waar je aan de slag gaat, maar daarnaast ook door een gekwalificeerde praktijkopleider. Deze praktijkopleider staat los van de afdeling en doet zijn/haar best om jou te leren kennen door af en toe in de praktijk met jou mee te lopen. 

Tijdens je stageperiode kun je ook altijd met vragen terecht bij het Leer- en Ontwikkelcentrum Frankelandgroep.

meer informatie over Leren & Ontwikkelen

Bij ons leer je de kneepjes van het vak én krijg je een uniek kijkje in de keuken bij de Beste Werkgever. Mooi meegenomen!

 

Annewien

"Een leven lang leren, dat is waar we voor staan binnen de Frankelandgroep."

Annewien Krijgsman, praktijkopleider, Frankelandgroep

Solliciteren als stagiair?

Lijkt de Frankelandgroep jou een fijne plek voor een praktijkgerichte zorgopleiding? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of stuur een open sollicitatie!

open sollicitatie