“Gratis abonnement op Nurse Academy O&T”

gepubliceerd: 29 augustus 2018

Werk je als verpleegkundige in de ouderenzorg, dan heb je vast gemerkt dat de zorgvraag van bewoners en cliënten steeds complexer wordt. Om te garanderen dat je de beste zorg kunt blijven leveren, investeren we in jouw kennis en deskundigheid. Al onze verpleegkundigen ontvangen daarom een gratis abonnement op Nurse Academy O&T!

Wat is Nurse Academy O&T?

Nurse Academy O&T is nascholing en bijscholing via een vaktijdschrift dat vier keer per jaar verschijnt. In elke editie worden negen onderwerpen belicht, waaraan online toetsen gekoppeld zijn. Een fijne én leuke manier om je deskundigheid en kennis bij te houden:

 • het is een beproefde en bewezen manier om verpleegkundigen bij te scholen;
   
 • het is speciaal gemaakt voor en door verpleegkundigen in de ouderen- en thuiszorg;
   
 • je ontvangt het tijdschrift met leermodules, die bol staan van praktijkvoorbeelden en direct toepasbare achtergrondinformatie uit de ouderenzorg en de thuiszorg. Zo sta je stevig in je schoenen als het erop aan komt en krijgen je bewoners/cliënten de beste zorg;
   
 • je krijgt inzicht en achtergronden door te leren over:
  - ziektebeelden en hun complicaties;
  - werking van medicijnen en hun bijwerkingen;
  - klinisch redeneren en het interpreteren van wetenschappelijk onderzoek;
  - communicatie met cliënt en mantelzorger;
  - dilemma’s rondom de eigen regie.
Nurse Academy OT

Waarom Nurse Academy O&T?

Nurse Academy is voor verpleegkundigen die willen uitblinken in de zorg. Dat komt mooi uit, want dat willen wij ook! Met het abonnement krijg je bijscholing over ziektebeelden, behandelingen, klinisch redeneren en comorbiditeit. Zo zorg je ervoor dat je jouw bewoner of cliënt de juiste zorg kunt bieden. Het bijscholen doe je waar en wanneer het jou uitkomt. Lees het tijdschrift op papier, via tablet of op de computer. Met de bijbehorende online toetsen voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten kun je studiepunten halen.

Gratis, maar niet vrijblijvend!

Alle verpleegkundigen bij de Frankelandgroep krijgen van ons sinds september 2018 een gratis abonnement (normale prijs € 129,50 per jaar), waar zij actief mee aan de slag kunnen. Het abonnement is echter gratis, maar niet vrijblijvend. Er gelden een aantal spelregels:

 • je leest/leert en maakt de toetsen in eigen tijd;
   
 • je bent verplicht om per kwartaal minimaal 4 onderwerpen uit te kiezen;
   
 • je maakt de bij deze onderwerpen behorende toetsen;
 • als je een toets hebt gehaald, kun je het certificaat downloaden en registreren. De toetsen leveren je maximaal 20 geaccrediteerde studiepunten per jaar op.

  Sta je ingeschreven in het Kwaliteitsregister V&V dan kun je de geaccrediteerde studiepunten laten bijschrijven in dit register.
   
 • we controleren op het aantal gemaakte toetsen en behouden ons als Frankelandgroep het recht voor om het abonnement stop te zetten als je niet (genoeg) toetsen haalt.

"Met een abonnement op Nurse Academy O&T willen wij onze medewerkers ondersteunen bij het op een leuke manier actueel houden van hun kennis."

Shermon Martis, coördinator opleidingen (Leer- en Ontwikkelcentrum Frankelandgroep)

Werken als verpleegkundige bij de Frankelandgroep?

Lijkt het jou wel wat om als verpleegkundige bij de Frankelandgroep aan de slag te gaan? En ben je daarnaast bereid om je verpleegkundige kennis en deskundigheid actief up to date te houden? Bekijk onze openstaande vacatures of stuur een open sollicitatie als verpleegkundige!