"HARTwerken in tijden van corona"

gepubliceerd: 15 mei 2020

Wat zijn we trots op onze HARTwerkers! Ondanks alle turbulentie en coronamaatregelen zetten onze fantastische medewerkers en vrijwilligers zich al maanden vol in voor onze bewoners en cliënten. Om de dag voor iedereen 'zo gewoon mogelijk' te houden ...

Nou ja 'gewoon' ...?

Het coronavirus heeft ons ook - net als andere verpleeg- en verzorgingshuizen - getroffen. We besloten al vrij snel zelf om onze brasserieën te sluiten, men kon niet meer 'uit' eten. Op je kamer moeten blijven en snel daarna ook geen bezoek meer mogen ontvangen. De vertrouwde gezichten - onze HARTwerkers - verzorgenden en verpleegkundigen - met mondneusmaskers op en geen activiteiten buiten de afdeling. Gewoon kunnen we het allemaal niet noemen!

En natuurlijk kregen ook wij te maken met besmettingen, dat kon niet uitblijven. Met name onze locaties Schiewaegh en Vaartland werden het hardst getroffen: zowel bewoners als HARTwerkers werden positief getest en helaas zijn er ook bewoners door het virus overleden.

Stapje richting normaal

Het goede nieuws is dat we omhoog krabbelen en dat we het resultaat zien van de mondneusmaskers die onze HARTwerkers in de zorg sinds half april fulltime dragen. Het is even wennen, zo'n masker, maar gelukkig niet zonder resultaat! Inmiddels testen we ook zelf, waardoor we goed weten wie wel of niet is besmet. Met onze bewoners gaat het naar omstandigheden best goed. Er ontstonden allerlei initiatieven, men werd creatief, zowel ons zorgpersoneel als lokale ondernemers die onze HARTwerkers een hart onder de riem wilden steken.

Onze HARTwerkers maken er nog steeds het beste van, met buitenoptredens, beweeguurtjes op de gang, bingo in de buitenlucht, videobellen met familie, noem maar op. 

Bewoners van de verschillende locaties doen er enthousiast aan mee. Het breekt de dag en geeft structuur!

Bezoekregeling

Met onze bewoners gaat het naar omstandigheden best goed. Door een flinke logistieke puzzel en grote inzet van onze HARTwerkers is het ons gelukt om per 12 mei bij onze coronavrije locaties een bezoekregeling te starten. Bewoners kunnen nu minimaal één keer per week een bezoeker ontvangen. Hiervoor hebben we onze - sinds maart lege en ongebruikte - brasserieën omgeturnd tot veilige ontmoetingsruimtes. Veilig voor bewoners, medewerkers én bezoekers. Vanaf volgende week, dus met ingang van 15 juni a.s. gaan we door met versoepeling, dit gaat de goede kant op en is echt heel fijn voor onze bewoners! Lees voor meer informatie https://frankelandgroep.nl/coronavirus#bezoekregeling.

Qua contact nog verre van ideaal, maar het is in ieder geval beter dan niets. En hopelijk een (kleine) stap op weg naar normaal!

kadootjes

Een welgemeend dank je wel!

Voor al hun inzet verdienen onze HARTwerkers het juist nu om éxtra in het zonnetje te worden gezet. Onder andere met een wekelijks HARTwerkers kadootje vanuit bestuur en directie. Een welgemeend dank je wel én een steuntje in de rug voor lokale ondernemers: win-win!

Een tube handcrème tegen de schrale handen, want dat krijg je wel van al dat handenwassen! Knabbeltjes van Parti, heerlijke olijfolie van de toko in Frankeland en lekkers van De Bonte Koe en Bakkerij Molendijk, want ook de innerlijke mens mag niet worden vergeten. Én een flesje zonnebrand in pocketformaat, want achter de coronawolken schijnt vast en zeker de zon!

Hart onder de riem

In moeilijke tijden ontstaan bijzondere initiatieven. Het is HARTverwarmend wat we allemaal aan waardering ontvangen. Zowel voor onze bewoners als voor onze HARTwerkers. In de vorm van tekeningen, kaarten, puzzels, plantjes, bloemen, lekkers, muziekoptredens, familiebezoekjes in een hoogwerker, noem maar op.

Wat doet ons dit goed: samen staan we sterk!


 

 

"Een welgemeend dank je wel én een steuntje in de rug voor lokale ondernemers: win-win!"

'Sterren aan het werk'

Ook voor medewerkers onderling maakt deze coronacrisis een onuitwisbare indruk. Reden voor twee HARTwerkers om hun collega's in het zonnetje te zetten.

Zij maakten deze HARTverwarmende ode aan alle HARTwerkers van de Frankelandgroep! 


 

Ook aan de slag als HARTwerker?

Werk jij ook graag met opgestroopte mouwen en het hart op de juiste plek? Bekijk eens onze bedrijfsvideo en leer ons kennen. Of volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Op onze vacaturepagina vind je alle actuele vacatures!