Frankelandgroep

Als je goed bent, dan krijg je kansen!

Bianca begon ooit als kapster en kwam na wat omzwervingen bij ons terecht. Eerst bij de huishoudelijke dienst en later als gastvrouw. Na een interne opleiding tot helpende niveau 2 en verzorgende niveau 3 is ze nu een van onze afdelingshoofden met een diploma verpleegkundige niveau 4 op zak. Een mooi voorbeeld van doorgroeien toch?

Ontwikkelen en ontplooien

Goede zorg begint bij goede en tevreden medewerkers! Daarom vinden wij het belangrijk dat jij bij ons gezond, veilig en met veel plezier kunt werken. Dat betekent ook dat we je stimuleren om je te ontwikkelen en ontplooien door middel van (bij)scholing en trainingen. Zo scholen we onze zorgteams voortdurend op verzorgende en verpleegkundige vaardigheden. Maar ook op het gebied van onderwerpen als persoonsgerichte zorg, onbegrepen gedrag en verschillende ziektebeelden.

Onze eigen opleidingstak

Om de kwaliteit van de opleidingen en trainingen te borgen hebben we ons eigen opleidingsinstituut, het Leer- en Ontwikkelcentrum Frankelandgroep. Via het Leer- en Ontwikkelcentrum kun je interne opleidingen, trainingen (van enkele dagdelen tot enkele maanden) en (klinische) lessen volgen en ook intervisiebijeenkomsten en beleidsdagen bijwonen. Alle trainingen krijg je van ervaren trainers, die zelf werkzaam zijn binnen de ouderenzorg en uit eigen ervaring kunnen putten.

Bianca, afdelingshoofd, locatie Frankeland

“Je krijgt hier kansen om je te ontplooien en je wordt erom gewaardeerd als je die pakt.”

Bianca van den Berg, afdelingshoofd, locatie Frankeland

Best practice

Een mooi voorbeeld van hoe je bij de Frankelandgroep ruimte krijgt om te groeien, is Bianca. Zij kwam bij ons binnen in de huishoudelijke dienst en heeft zich ontplooid tot afdelingshoofd met een diploma verpleegkundige niveau 4 op zak. Als je goed bent, dan krijg je bij ons kansen!

Waardigheidentrots.nl ging in gesprek met Bianca, Ben (bestuurder) en Marianne (voormalig hoofd P&O) over ruimte om te groeien bij de Frankelandgroep.

Lees hier het hele interview.