Frankelandgroep

De werkdag van... onze collega Claudia

Een dag van één van onze voorvrouwen - Claudia Lankester. Zij werkt bij de huishoudelijke dienst van Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep (TOF). 

De werkdag van ...

Mijn naam is Claudia Lankester en net als Denise Kloosterman werk ik bij de huishoudelijke dienst bij TOF. Ik vertel je graag over een van mijn werkdagen, overigens is geen dag hetzelfde :-).

06:30 uur
De wekker gaat! Een nieuwe dag breekt aan. Vandaag is het naast dat het voor mij een werkdag is, ook een dag dat mijn dochter op school les krijgt, dus drukke opstart! Hup de douche in en naar beneden om de broodtrommeltjes klaar te maken en samen te ontbijten. Onder het genot van mijn bakje koffie bel ik alvast mijn eerste cliënt waar ik deze dag ga starten. Ik informeer hoe het met haar gaat, of ze gezondheidsklachten heeft. Vanwege corona is dit namelijk het protocol. Gelukkig is ze oké dus start mijn dag zo bij haar.

08:00 uur
Tijd om mijn dochter naar school te brengen. Dat doe ik dit keer met de auto. Dan rijd ik door naar mijn eerste cliënt. Om 8:45 start ik bij deze dame en ik word hartelijk ontvangen zoals altijd. Nadat ik de eerste taken heb gedaan, drinken wij samen een gezellig kopje koffie. Ik zit aan de eethoek en mevrouw zit aan de andere kant van de woonkamer in haar fijne stoel. Net zo gezellig als altijd maar nu op gepaste afstand! Het mag de pret niet drukken. Na het kopje koffie ga ik snel verder en om 11:15 uur zit het er weer op.

‘Tot volgende week, het was weer gezellig!’ wordt er nog geroepen 👌😊

Frankelandgroep

11:15 uur
In de auto eet ik een lekker boterhammetje en vervolg ik mijn weg naar een evaluatiegesprek. Deze heer heeft al langer zorg van ons en ieder jaar leggen wij een huisbezoek af om te kijken of alles nog naar wens verloopt en of er nog vragen zijn. Ik kijk in de tussentijd of alles netjes is en of er misschien nog extra ondersteuning geboden moet worden. Ook vraag ik meneer of hij misschien nog vragen heeft. Onze cliënt is erg tevreden met de hulp, die door ons geboden wordt en alles is keurig in orde.

Met een goed gevoel ga ik weer op pad naar mijn volgende adres.

12:30 uur
Ik ben onderweg naar een intake. Dit houdt in dat er een nieuwe cliënt huishoudelijke hulp aangevraagd heeft. Ik ga bij deze dame langs voor een informatief gesprek. Ik beoordeel in dit gesprek wat wij voor deze mevrouw kunnen betekenen en welke huishoudelijke taken wij kunnen overnemen. Ik probeer in dit gesprek een goed beeld te krijgen van de situatie, zodat ik ook de juiste huishoudelijk medewerker voor haar inzet. Iemand die bij haar past.

Claudia, voorvrouw huishoudelijke dienst Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep (TOF)

“Om het gezinsleven met mijn werk te combineren is deze baan zeker ideaal. 😊 Ik heb mijn vaste cliënten, ben het aanspreekpunt van een groep dames en ga op huisbezoek bij cliënten voor evaluaties en intakes.”

Claudia Lankester voorvrouw huishoudelijke dienst Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep (TOF)

14:00 uur
Het is tijd om mijn dochter uit school te halen en na een vlug bezoek aan de supermarkt gaan wij richting huis.

15:00 uur
Het is tijd om mijn berichtjes en e-mailtjes te lezen. Soms is het wat drukker dan anders, geen dag is hetzelfde.

16:00 uur
Ik sluit af voor vandaag, familietijd!! 😊 Een fijne werkdag die ik met een tevreden gevoel afsluit.

Door corona verlopen zaken wel wat anders dan gewoonlijk en maak ook ik gebruik van handschoenen en een mondkapje als dit nodig of gewenst is. Maar we doen het met elkaar en voor elkaar. Dus zolang we het met een beetje begrip, zorgvuldigheid en vooral een lach blijven doen, komt het allemaal wel goed.

Blijf gezond allemaal en wie weet komen we elkaar weleens tegen!

De werkdag van Claudia in beeld 📽