Frankelandgroep

Jamie (11) volgde een snuffelstage bij de Frankelandgroep!

De 11-jarige Jamie van Dam uit Nieuwerkerk a/d IJssel kwam naar de Frankelandgroep voor een "snuffelstage versie 3.0". Hij deed namelijk mee aan het door Jochem van Gelder gepresenteerde RTL4-programma 'Later als ik groot ben…'. In dit programma gaan kinderen uit groep 7-8 zich samen met Jochem verdiepen in hun droombaan. Jamie heeft als droom om later in de ouderenzorg te gaan werken!

Hoe zag de snuffelstage van Jamie eruit?

Jamie begon zijn dag bij Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep (TOF), waar hij deelnam aan een werkoverleg. Na het overleg ging hij, bepakt met een echte TOF-bodywarmer, -badge en -rugtas, op pad met verpleegkundige Samantha Bekker. Samen brachten ze een bezoek aan mevrouw van Hese uit Schiedam. Bij deze cliënt hielp Jamie Samantha met verschillende verpleegkundige handelingen. Spannend!

Na het bezoek aan mevrouw van Hese, ging Jamie terug naar Frankeland, waar hij een kijkje mocht nemen in de keuken. Kok Karin Freese leerde hem de kneepjes van het vak en samen maakten ze een overheerlijke groentensoep. Deze zelfgemaakte soep mocht Jamie uitserveren bij mevrouw van Kemenade van 101 jaar oud. De soep viel in de smaak!

Net als bij een echte werkdag was het daarna tijd voor een lunch met colllega's.

Frankelandgroep

Na de lunch...

Na de lunch ging Jamie verder met snuffelen binnen Frankeland. Hij maakte kennis met Zora, de zorgrobot: samen met Karlien van Pelt en een groepje bewoners deed Jamie een leuk dansje met de robot. Vervolgens liep hij mee met afdelingshoofd Bianca van den Berg om de activiteit 'Bewegen voor ouderen' te begeleiden in een van de huiskamers.

Rond 16.00 uur zat de snuffelstage van Jamie er weer op. Het was een drukke dag! We zijn erg benieuwd of Jamie later in de ouderenzorg terecht zal komen. Na afloop van zijn snuffelstage was het in ieder geval nog steeds zijn droombaan!

Wil jij ook stage lopen bij de Frankelandgroep?

Je bent van harte welkom! Lees hier meer over de mogelijkheden.

'Later als ik groot ben...' werd eind 2017 en begin 2018 uitgezonden op RTL4.