“Vitaal werken in een vitale organisatie!”

gepubliceerd: 16 november 2018

Kom je bij ons werken, dan houden we je graag zo vitaal en gezond mogelijk! Door zelf als organisatie vitaal en gezond te blijven én door te investeren in jouw persoonlijke gezondheid. We zijn er namelijk van overtuigd, dat als jij je goed voelt, je een stuk prettiger werkt én er echt kunt zijn voor onze bewoners en cliënten.

Een vitale organisatie… wat is dat dan?

Heel simpel: een organisatie waar de basis op orde is! Ten eerste doordat reorganisaties en fusies ons vreemd zijn. We kiezen er bewust voor om klein te blijven, waardoor we jou en onze bewoners en cliënten kennen. De menselijke maat maakt onze zorg en aandacht persoonlijk.

Daarnaast zorgen we dat ook je persoonlijke werksfeer stabiel is. Jij als medewerker bent ons grootste kapitaal. Als wij goed voor jou zorgen, dan kun jij op jouw beurt goed voor onze bewoners en cliënten zorgen.

Je wordt goed ingewerkt, je hebt een gezond rooster met ruimte voor vakantie, je ontvangt op tijd je salaris en er zijn voldoende collega’s op de afdeling om je werk goed te kunnen doen.

En dat ‘voldoende collega’s’ nemen we behoorlijk serieus: we bouwen de komende jaren uit naar een personele bezetting van 115% van de landelijke norm!

thumbs up!

Jouw stem wordt gehoord!

Een logisch onderdeel van een vitale organisatie is voor ons dat jij als medewerker gehoord en gezien wordt. Daarom nodige we alle medewerkers en vrijwilligers van de Frankelandgroep (ongeveer 1800 personen dus!) minimaal één keer per jaar uit voor een beleidsdag. Een dag waarop je hoort hoe het met de organisatie gaat, wat er het afgelopen jaar is gebeurd en wat de toekomstplannen zijn. Maar vooral ook een dag waarop je jouw stem mag laten horen aan bestuur of directie: wat gaat er goed, wat kan er beter?

Gezonde leefstijl

Ken je de uitdrukking ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’? Als je lijf gezond is, dan voel jij je vaak ook gezond! Daarom investeren we graag in een gezonde leefstijl voor onze medewerkers. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld de cursus ‘Stoppen met roken’ aangeboden. Van de zestig deelnemers is meer dan de helft nog steeds gestopt!

Daarnaast stimuleren we jou als medewerker om (meer) te bewegen. Wat is er leuker dan je te laten motiveren en aansteken door collega’s.

Banen zwemmen in het zwembad van Frankeland, na werktijd samen een rondje hardlopen, de heupen losgooien tijdens een wekelijkse zumbales of met collega’s deelnemen aan sportevenementen in de omgeving. Of gewoon heel laagdrempelig wat vaker de trap nemen in plaats van de lift!

We bieden dit aan op een positieve manier, dus zonder wijzend vingertje en op vrijwillige basis.

“Als je je medewerkers kent dan is aandacht en waardering persoonlijk en gemeend.”

Ellen Wolf, hoofd P&O

Laagste ziekteverzuim!

Goed nieuws: onze focus op een vitaal en gezond personeelsbeleid werpt zijn vruchten af! Al jaren staan we in de top drie van zorgorganisaties die het best presteren op het gebied van verzuim en re-integratie. In 2018 was het verzuimpercentage 3,98%, aanzienlijk minder dan in de regio (6,94%) en in de branche (7,12%).

Wil je weten hoe we dat doen? Onze collega Kitty, verzuimcoordinator, kan je hier alles over vertellen!

interview met Kitty van Balen

Solliciteren bij de Frankelandgroep?

Ben je in voor een vitale en gezonde baan en lijkt de Frankelandgroep jou een fijne plek om te werken? Bekijk onze openstaande vacatures of neem contact met ons op voor meer informatie!