Frankelandgroep

Als vrijwilliger hoor je er helemaal bij.

Of je nu scholier bent, gepensioneerd, (tijdelijk) werkloos of iemand die graag actief is naast werk of studie, bij ons ben je vanaf 16 jaar buitengewoon welkom om als vrijwilliger aan de slag te gaan! We zien jou écht als onderdeel van het team en zowel je collega’s als onze bewoners en cliënten weten je op waarde te schatten.

Jouw mogelijkheden als vrijwilliger

Als vrijwilliger bij de Frankelandgroep maak je onderdeel uit van een trouwe club van zo’n 600 vrijwilligers, verspreid over vijf locaties. Een team dat weinig verloop kent, net als bij onze vaste medewerkers. En dat is niet voor niks!

Ben je als vrijwilliger werkzaam binnen een zorgteam, dan sta je éxtra ingepland, dus bovenop het vaste team! Daarnaast bieden we ook ‘solistische’ functies als vrijwilliger, zoals medewerker in de drukkerij, chauffeur personenvervoer, tuinonderhoud, bestuurder van de duofiets, et cetera. Maar of je nu een solistische of een teamfunctie hebt: we behandelen jou altijd als volwaardig lid van het Frankelandgroep team.

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend!

Je hebt het bij ons goed als vrijwilliger. Natuurlijk staat daar wel wat tegenover. Ga je bij ons aan de slag, dan gaan we ervanuit dat we op jou kunnen bouwen! Je doet je werk vol overgave voor onze bewoners en cliënten, je komt je afspraken na én je meldt je op tijd af wanneer je onverhoopt niet kunt komen. Wel zo netjes!

Wat bieden wij jou als vrijwilliger?

 • een contract (met het aantal uur dat je werkzaam bent);
 • reiskostenvergoeding per kilometer;
 • doorlopende WA-verzekering via de Frankelandgroep;
 • een introductiebijeenkomst voor medewerkers (met o.a. een presentatie en rondleiding);
 • beleidsmiddagen speciaal voor vrijwilligers;
 • diverse opleidingsmogelijkheden, waaronder een EHBO-cursus;
 • diverse kortingen (op o.a. het eten in de brasserieën en de beautysalon in Frankeland);
 • toegang tot het zwembad en de fitnessruimte in Frankeland;
 • een mooi kerstpakket (nee, géén kleiner pakket dan onze vaste medewerkers!);
 • diverse festiviteiten, zoals Sinterklaas en de Dag van de Verpleging;
 • et cetera.
Frankelandgroep

Ook jouw toekomst?

De redenen om bij ons als vrijwilliger aan de slag te gaan, zijn heel divers. Mensen zoeken een nuttige invulling van de dag, willen een bijdrage leveren aan de maatschappij of zijn op zoek naar sociale contacten.

Lijkt de Frankelandgroep jou een fijne plek om als vrijwilliger aan het werk te gaan? Kijk dan bij onze vacatures voor vrijwilligers. Daarin lees je precies wat jij van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. Zodra wij je (open) sollicitatie ontvangen, nodigen wij je uit voor een eerste gesprek met een van onze vrijwilligerscoördinatoren. Samen kijken jullie wat jouw wensen en mogelijkheden zijn en wat het beste bij jou past. Vervolgens krijg je een gesprek met je toekomstige contactpersoon om verder te praten over je taken, de dagen dat je gaat werken en het aantal uur dat je beschikbaar bent.

Om het vrijwilligerswerk te mogen uitoefenen vragen we jou om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij ons aan te leveren (uiteraard op onze kosten).

Meer informatie

Heb je vragen over vrijwilligerswerk bij de Frankelandgroep? Neem dan gerust contact op met een van onze vrijwilligerscoördinatoren.

neem contact met ons op

Kyra, vrijwilligerscoördinator Vaartland

“Niet alleen bewoners, maar ook medewerkers zijn blij met de ondersteuning van vrijwilligers. Ze worden echt in het team opgenomen. Dat is voor vrijwilligers vaak een enorme opsteker.”

Kyra Weijnand - Stapersma, vrijwilligerscoördinator Vaartland