Frankelandgroep

Vrijwilligers waarderen de Frankelandgroep met een 9!

Tegenwoordig hebben we de mogelijkheid om ook de tevredenheid van onze vrijwilligers via Effectory te laten meten. Die mogelijkheid grepen we met beide handen aan, want onze vrijwilligers zijn onmisbaar! Vrijwilligers zijn voor ons volwaardig leden van de teams. Samen met onze medewerkers zorgen vrijwilligers ervoor dat onze bewoners en overige klanten het zo goed mogelijk naar hun zin hebben. De Frankelandgroep vindt het dan ook erg belangrijk dat vrijwilligers prettig en zinvol kunnen werken.

Enquête door Effectory

63% (289 vrijwilligers) vulde de door Effectory uitgezette enquête volledig in. De resultaten zijn prachtig! Onze vrijwilligers hebben het naar hun zin en blijken op bijna alle onderdelen (veel) hoger te scoren dan het landelijk gemiddelde bij vrijwilligerswerk in de zorg.

Is je interesse gewekt? Neem dan gerust eens contact op met een van onze vrijwilligerscoördinatoren.

neem contact met ons op

Resultaten

We zijn heel blij met en trots op onze vrijwilligers én de uitslagen. We zetten de belangrijkste thema’s, de scores van onze vrijwilligers en tussen haakjes de landelijk gemiddelde scores onder vrijwilligers in de zorg op een rijtje:

Thema Score vrijwilligers Frankelandgroep Landelijk gemiddelde zorgvrijwilligers
Over het vrijwilligerswerk    
- Trots op het vrijwilligerswerk 8,9 (8,3)
- Plezier in het vrijwilligerswerk 9,1 (8,8)
- Zinvol vrijwilligerswerk 9,1 (8,7)
- Kans krijgen te presteren 8,3 (8,0)
 - Arbeidsomstandigheden 8,6 (-)
     
Over de samenwerking    
- Samenwerking tussen vrijwilligers 8,3 (8,4)
- Samenwerking  tussen medewerkers en vrijwilligers 8,3 (8,1)
- Gewaardeerd door vrijwilligers 8,6 (-)
     
Over de Frankelandgroep    
- Tevreden over de organisatie 8,8 (7,7)
- Organisatie waardeert vrijwilligers 8,8 (8,1)
- Passen bij de organisatie 8,7 (7,9)
- Trots op organisatie 8,8 (7,7)
     
Over de toekomst    
- Graag vrijwilligerswerk blijven doen 8,9 (8,5)
- Net promotor score 52 (geen gemiddelde beschikbaar)
     
Effectory vat de resultaten samen in en met de volgende 2 cijfers (met tussen haakjes weer het landelijk gemiddelde van vrijwilligers in de zorg).
Bevlogenheid van onze vrijwilligers 8,8 (8,2)
Oordeel van onze vrijwilligers over de Frankelandgroep als hun werkgever 8,7 (7,9)

Over het onderzoek en onze deelname

Op basis van medewerkersonderzoek presenteren Effectory en Intermediair jaarlijks een lijst met de Beste Werkgevers in Nederland. Hiermee geven zij deze werkgevers een podium, zodat zij weer andere organisaties inspireren om ook aan goed werkgeverschap te werken. Voor meer informatie over het onderzoek, klik hier.

Sinds dit jaar is er ook de mogelijkheid om tevredenheid van vrijwilligers te laten meten, een kans die we met beiden handen aangrepen. Dat doen we omdat we erin geloven dat vrijwilligers samen met onze medewerkers zorgen dat onze bewoners en overige klanten het zo goed mogelijk naar hun zin hebben. Wij blijven dus graag op de hoogte van de mening van onze vrijwilligers. Met de genoemde verbeterpunten in het onderzoek gaan we natuurlijk ook aan de slag.

Pepita, bestuurder Frankelandgroep

“We zijn erg trots op deze resultaten en natuurlijk op onze vrijwilligers. En vooral ook dankbaar dat zij bij ons vrijwilliger zijn!”

Pepita Breugem, bestuurder Frankelandgroep