“We kiezen voor jou omdat je goed bent!”

gepubliceerd: 12 maart 2019

We zetten voort waar we in 2014 mee zijn begonnen: meer ‘handen aan het bed’ dan volgens de landelijke norm nodig is. Zaten we begin 2018 op 110%, de komende jaren willen we dit uitbreiden tot maar liefst 115% in 2020. Hoe we dat gaan doen? Vooral door te zijn en te blijven wat onze medewerkers nu al vinden: een betrouwbare en goede werkgever. En in ieder geval níet door mee te gaan in de trend van belonen dat je in dienst komt: wij belonen dat je goed bent!

Wij gaan voor 115%!

Het ministerie van VWS gaat uit van een minimale en maximale hoeveelheid benodigde uren directe zorg. Dat wil zeggen de uren van onze verzorgenden en verpleegkundigen, maar ook van onze activiteitenbegeleiders, gastvrouwen en vrijwilligers die we inzetten bij (welzijns)activiteiten en begeleiding op de huiskamers.

Wij vinden die norm van 100% niet genoeg! Daarom hebben we onze eigen norm vanaf 2014 verhoogd naar (minimaal) 110% in 2018. Maar volgens ons kan het altijd beter!

Maar we willen dat jij als medewerker nog meer persoonlijke aandacht kunt geven aan bewoners en hun familie. Dat je tijd hebt om je werk goed te doen. Daarnaast willen we meer (beweeg-)activiteiten voor bewoners. Om dit te realiseren, breiden we de hoeveelheid zorgmedewerkers de komende jaren uit tot 115% in 2020. In de praktijk betekent dat 15% extra uren voor medewerkers op minimaal niveau 3.

Dit zal alles behalve eenvoudig zijn, maar we gaan ervoor!

We kiezen voor jou omdat je goed bent

Kwaliteit staat voorop: jij maakt het verschil

Om ons heen zien we werkgevers hun toevlucht nemen tot een aannamebeleid zonder selectie en – nog erger – aanbrengpremies. Wij doen dat bewust niet! Als medewerker maak jij elke dag het verschil voor onze bewoners en dus is aanname zonder selectie uit den boze. Je wordt bij ons gezien om wat je kan en krijgt de ruimte om jezelf te laten zien.

Geen woorden, maar daden

Mooie beloftes, horen we je denken. Maar wij zijn buitengewoon overtuigd, dat we met onze voornemens gaan doen wat we gewend zijn te doen: mouwen opstropen en er gewoon voor gaan!

Evelien

“We hebben op de afdeling voldoende tijd en ruimte om onze bewoners met gewenste aandacht te verzorgen. Daardoor werk ik elke dag weer met enorm veel plezier.”

Evelien de Lang, verzorgende, Frankeland