De winnaar van #unselfie is...

gepubliceerd: 09 maart 2020

In aanloop naar Valentijnsdag organiseerden wij de #unselfie actie: een actie waarmee we een tegenreactie wilden geven op de bekende 'selfie'. De actie liep van februari 2020 tot begin maart 2020 en de winnaar is gekozen!

Resultaat #unselfie

Er zijn een hoop mooie #unselfies geüpload op unselfie.nl. Voor de jury een flinke klus om uit 132 unselfies één winnaar te selecteren. Maar het is gelukt!

Unaniem op nummer 1 staat de #unselfie van Yvonne van Loon, die haar zus Wil den Breems in het zonnetje heeft gezet. Reden voor ons om beide dames in het zonnetje te zetten.

Begin maart overhandigden wij hen symbolisch een weekendje weg naar villa De Pastorie in Rockanje. We hopen dat het een écht genietweekend gaat worden!

En een eervolle vermelding

Van onze vrijwilliger Joop kwamen er ongekend veel #unselfies binnen. Hij werd zo vaak in het zonnetje gezet, dat wij hem toch ook even in het zonnetje hebben gezet. Net als onze vele andere vrijwilligers is Joop GOUD waard!

Sylvana van Diejen: Onze lieve Joop. Dit is een vrijwilliger uit duizenden. Ik ken hem al 15 jaar. Niks is hem te veel. Het bijzondere aan Joop is dat dat hij altijd lacht. Trots is dat hij als vrijwilliger in Frankeland werkt. JOOP hoort zeker bij de top van de unselfies.

Tweede en derde plaats

Helaas niet in de prijzen gevallen, maar zéker ook noemenswaardig zijn de nummers 2 en 3 van Miriam van Boxtel en Danique.

Nummer 2: de #unselfie van Miriam van Boxtel

Miriam van Boxtel: Nicole zorgt voor iedereen, voor haar tante, voor haar oma, voor haar nichtje Jazzlyn en ook nog met veel liefde voor de bewoners van afdeling 2 in Harg-Spaland.

Nummer 3: de #unselfie van Danique

Danique: Voor mijn lieve opa en oma, die altijd voor iedereen klaarstaan. Zo waren zij o.a. 40 jaar actieve vrijwilligers bij de Zonnebloem. Zelfs nu zij 81 en 83 zijn, zorgen zij iedere dag nog voor de medemens. Mijn oma organiseert een kaartclub in Drieën-Huysenen en mijn opa rijdt elke zondag ouderen die slecht ter been zijn naar de kerk. Dit is een kleine greep uit alles wat zij doen. Zij hebben mij zoveel waarden en liefde meegegeven, waardoor ik het werk als toekomstig verpleegkundige weer met heel mijn hart kan doen.

Wat is een #unselfie?

'Unselfie' is afgeleid van het Engelse woord ‘Unselfish’ (onzelfzuchtig). Met #unselfie willen we een tegenreactie geven op de ‘selfie’, afgeleid van het Engelse woord ‘selfish’ (zelfzuchtig). Met andere woorden: zet niet jezelf in de picture, maar focus op de mensen om je heen. Draai de camera van je smartphone eens om en maak een #unselfie van iemand die voor jou belangrijk is!

#unselfie