Levensgrote Nachtwacht te zien in locatie Schiewaegh

gepubliceerd: 02 februari 2023

Vanaf vandaag zal een reproductie op ware grootte van het beroemde schilderij van Rembrandt, de Nachtwacht, in onze locatie Schiewaegh in Schiedam te zien zijn. 

“Voor sommige van onze bewoners is op pad gaan en een museum bezoeken geen vanzelfsprekendheid meer,” legt Natasja Heij, locatiemanager van Schiewaegh, uit. “Ik ben dan ook blij dat deze levensechte reproductie van De Nachtwacht naar hen toekomt, zodat zij van dit schitterende kunstwerk kunnen genieten in hun eigen huis!”

De Nachtwacht (of, eigenlijk: ‘De compagnie van kapitein Frans Banning Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren’) blijft drie weken staan in de brasserie van Schiewaegh. De eerste twee weken is het werk alleen te zien voor bewoners en collega’s van (alle locaties van) de Frankelandgroep. “We willen mensen in alle rust alleen of in kleine groepjes de kans geven het werk te bekijken,” zegt Natasja Heij. “Maar de laatste week, om precies te zijn van 17 t/m 21 februari, openen wij in Schiewaegh tussen 14.00 en 17.00 uur onze deuren voor alle andere mensen uit Schiedam en Vlaardingen. U bent van harte welkom om langs te komen en de Nachtwacht te komen bekijken!”