Top 3 positie Verkiezing MVO-ondernemer 2018

gepubliceerd: 19 november 2018

Gebouwen of machines, daar moeten wij het niet van hebben. Elke dag maken we het verschil vóór mensen en mét mensen. Of het nu gaat om jou als medewerker, onze bewoners en cliënten of om inwoners van Schiedam en Vlaardingen. Met aandacht voor people versterken we onze profit. We zijn trots dat we met deze insteek een top drie positie behaalden in de verkiezing MVO-ondernemer 2018. Daar vertellen wij je graag meer over!

Verkiezing MVO-ondernemer 2018

Op 10 oktober 2018 zijn we als Frankelandgroep op een (gedeelde) tweede plaats geëindigd bij de verkiezing MVO-ondernemer 2018. Hiermee worden we gezien als een van de koplopers met aandacht voor People, Planet en Profit.

Een professionele jury beoordeelde in haar rapport dat wij sterk inzetten op People: “Deze zorginstelling neemt jaarlijks tientallen medewerkers aan met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het inplannen van overcapaciteit draagt bij aan het welzijn van medewerkers en aan werkgelegenheid in de regio.”

De jury looft ons hierom en vindt het heel dapper. “De inzet op People wordt niet gezien als kostenpost, maar juist als een manier om de Profit te versterken.”

Oordeel van de jury

Weer meedraaien in de maatschappij

Zoals de jury aangeeft, nemen wij jaarlijks tientallen medewerkers aan, die normaal niet snel aan werk komen. We werken hiervoor samen met verschillende organisaties in de regio. Hiermee helpen wij mensen met een beperking om hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen en zich (weer) nuttig en gewaardeerd te voelen. Daarnaast maakt het jou als medewerker bewust van het feit dat niet iedereen even gemakkelijk kan meedraaien in onze maatschappij.

Méér personele zorgformatie. Op naar 115%!

Wij kiezen er weloverwogen voor om méér zorgpersoneel in te zetten, dan volgens de landelijke norm nodig is. Te weten voor 2018 minimaal 10% extra. In 2020 wordt dit 115%. Zo zorgen we ervoor dat jij als medewerker op elk moment van de dag voldoende tijd, aandacht en goede zorg kunt bieden aan onze bewoners.

Maar we doen nog veel meer!

De punten die de jury benadrukt, zijn slechts een klein onderdeel van hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het gaat ons ook niet lukken om alle onderdelen in dit artikel te benoemen, maar graag brengen we er nog een aantal bij jou onder de aandacht!

Roze Salon

Maandelijks organiseren we in Frankeland een Roze Salon. Een plek waar ouderen met diverse seksuele geaardheden (LHBT+ ouderen) op een ontspannen manier met elkaar in gesprek kunnen. De samenleving is misschien toleranter geworden op dit gebied, maar ouderen ervaren dat soms nog anders. Op 9 maart 2018 ontvingen we hiervoor de Jillis-Opsteker: een prijs voor lokale Schiedamse helden die een belangrijke bijdrage leveren aan het tegengaan van LHBT-discriminatie.

PlusWonen

Halverwege 2016 hebben we samen met de gemeentebestuurders en ROGplus het pilot-project Plus wonen uitgedacht. Dit als alternatief voor het vroegere verzorgingshuis. PlusWonen blijkt nu niet alleen een alternatief, maar is zelfs goed te vergelijken met het vroegere verzorgingshuis.

De zelfstandige huurders in Vaartland, de Liduinahof, Groenzicht en Meerzicht krijgen van ons extra ondersteuning, zoals individuele begeleiding, hulp bij het huishouden en ondersteuning bij maaltijden. Daarnaast bieden we hen allerlei activiteiten aan, die bijdragen aan sociale contacten, beweging en ontspanning. Met trots kunnen we melden dat de betrokken bewoners hun leefplezier met een dikke 8 beoordelen!

Samenwerking met de voedselbank

Wekelijks stellen we een wagen beschikbaar voor de medewerkers van de voedselbank. Hiermee kunnen zij het eten/voedsel vervoeren naar hun verzamelpunten.

De Baas van morgen

Geen betere manier om kinderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen dan door ze een dag de touwtjes in handen te geven. JINC-project Baas van Morgen biedt die kans jaarlijks aan ruim 200 scholieren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand. Hier werken wij graag aan mee.