We gingen samen aan tafel!

gepubliceerd: 26 september 2023

Op 21 september was het weer Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt jaarlijks extra aandacht gevraagd voor en besteed aan dementie. Uiteraard werd hier ook in al onze locaties bij stilgestaan.

Het thema van Wereld Alzheimer Dag dit jaar was ‘Samen aan tafel’, een thema dat zorgde voor vele (smakelijke) interpretaties. Zo werd in onze locatie Frankeland een overheerlijke high tea georganiseerd voor bewoners en hun naasten, inclusief live pianomuziek. Ook kon men een polaroid foto laten maken, voor een speciaal 'vergeet mij niet'-spandoek, inclusief kookgerelateerde fotoprops.

In het Jacobs Gasthuis werd ’s ochtends tijdens een gespreksgroep gesproken met bewoners over Alzheimer. Daarbij kwamen vragen aan de orde als: ‘Wat is uw ervaring met dementie in uw omgeving?’ En: ‘Merkt u dat u zelf weleens iets vergeet en hoe gaat u daarmee om?’ ’s Middags gingen de bewoners met elkaar aan tafel en genoten zij van een hapje en een drankje tijdens een spelletje.

In Schiewaegh werd tussen de middag een uitgebreide Twentse koffietafel geserveerd, uiteraard inclusief Krentenwegge en andere typisch Twentse gerechten.


Twentse koffietafel in Schiewaegh 

In Vaartland werden ‘s ochtends zowel in de Wyde Blick als in de huiskamer van unit 1 zalige dingen gebakken. ’s Middags ging men na een wandeling door Vlaardingen Holy gezamenlijk koffie/thee drinken.

In Harg-Spaland werd in de Flamingo, de nieuwe activiteitenruimte, een high tea georganiseerd. Tijdens deze high tea werd er in samenwerking met verschillende vrijwilligers en de collega’s van team welzijn per tafel een gesprek op gang gebracht. Dit met het idee om elkaar beter te leren kennen, een prettige sfeer te creëren en hier en daar het belang van Wereld Alzheimer Dag aan te stippen. En ook de creaclub van Harg-Spaland deed mee aan Wereld Alzheimer Dag. De deelnemers maakten een eigen 'vergeet me niet'-badge. 


High tea in Harg-Spaland