Frankelandgroep

Een carrièreswitch naar de zorg? Dit zijn jouw mogelijkheden!

Je wilt dolgraag aan de slag in de zorg. Iedere dag het verschil maken voor bewoners en cliënten, samen met een vaste club deskundige en bevlogen collega's. Je mist alleen nog een zorgdiploma. Niet getreurd! Wij zijn op zoek naar goede mensen met een hart voor de zorg. Hierbij zijn persoonlijke vaardigheden, motivatie en competenties voor ons belangrijker dan diploma's en uitgebreide CV's. Dat betekent niet dat we de lat laag leggen, integendeel, maar zolang jij het hart op de juiste plaats hebt, zorgen wij voor de rest! Je leest hier meer over de mogelijkheden.

Jouw mogelijkheden voor een overstap naar de zorg

Zonder (relevante) vooropleiding kun je bij ons instromen in de 'Beroepsbegeleidende Leerweg' (BBL) opleiding Helpende Zorg en Welzijn (mbo niveau 2). Een combinatie van werken en leren: tijdens de opleiding ben je bij ons in dienst (inclusief bijbehorend salaris) en ga je één dag per week naar school op het Zorgcollege, op de Mariniersweg in Rotterdam. Vanaf januari 2019 krijg je ook je schooldag volledig uitbetaald!

Kom je de opleiding tot Helpende niveau 2 bij ons volgen, dan spreken we wel graag met jou af dat je je minimaal gaat ontwikkelen tot een Verzorgende op niveau 3.

De lat ligt bij ons hoog. We stellen behoorlijke eisen aan vriendelijk, flexibel en professioneel zijn, maar zien dat als een sterke basis om te groeien in je vak. Met een goede basishouding en de bereidheid om je te ontwikkelen, word jij een trotse zorgprofessional voor onze bewoners en cliënten én een fijne collega!

Heb je de opleiding Helpende niveau 2 succesvol afgerond? Dan kun je doorstromen naar de opleiding tot Verzorgende IG (mbo niveau 3). Daarnaast zijn er mogelijkheden om je door te ontwikkelen tot Verpleegkundige (mbo niveau 4 en hoger).

Je kan de volgende Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) opleidingen bij ons volgen:

  • Helpende Zorg en Welzijn (Mbo niveau 2):
    Instromen kan zonder vooropleiding
  • Verzorgende IG (Mbo niveau 3):
    Instromen kan met een diploma Helpende Zorg en Welzijn of een soortgelijke kwalificatie
  • Verpleegkundige (Mbo niveau 4):
    Instromen kan met een diploma Verzorgende
Frankelandgroep

Onze samenwerking met het Zorgcollege

Voor onze opleidingen werken we vooral samen met het Zorgcollege. Zij zijn specialist in verkorte opleidingen en bieden ‘competentiegericht onderwijs’. Samen met het Zorgcollege zorgen we ervoor dat jij de kennis en vaardigheden leert die je nodig hebt om je werk in de praktijk écht goed te kunnen doen.

Door onze goede relatie met het Zorgcollege kunnen we jou begeleiding op maat bieden en het onderwijsprogramma gedeeltelijk op jouw achtergrond en behoefte afstemmen. Heb je al wat ervaring in de zorg? Dan kan je vrijstellingen krijgen. Wil je de opleiding sneller afronden dan normaal? Mag ook, dan krijg jij gewoon eerder een verklaring van het succesvol afronden van de opleiding en kun je als echte medewerker bij ons aan de slag (mét bijbehorend salaris).

Hier kun je op rekenen tijdens je opleiding

Volg je bij ons een opleiding, dan kun je sowieso rekenen op een vast salaris volgens de CAO VVT (vanaf januari 2019 wordt ook je schooldag volledig vergoed!) en onze aanvullende arbeidsvoorwaarden. Wat dit precies inhoudt, lees je in onze vacatures voor leerlingen. Tijdens je opleiding word je goed begeleid. Aan de ene kant door een werkbegeleider op de afdeling waar je aan de slag gaat en ook nog door een gekwalificeerde praktijkopleider. Deze praktijkopleider staat los van de afdeling en doet zijn/haar best om jou te leren kennen door af en toe in de praktijk met jou mee te lopen.

Daarnaast kun je altijd met vragen terecht bij onze opleidingstak: Leer- en Ontwikkelcentrum Frankelandgroep.

Ook jouw toekomst?

Een mooi voorbeeld van hoe je een carriere switch kunt maken naar de zorg is onze collega Bianca van den Berg. Ooit begonnen als kapster en na wat omzwervingen bij ons terecht gekomen. Eerst bij de huishoudelijke dienst en later als gastvrouw. Bianca heeft bij ons zowel de opleiding tot Helpende (niveau 2), Verzorgende (niveau 3) als Verpleegkundige (niveau 4) gevolgd en is nu een van onze afdelingshoofden op de locatie Frankeland.

Lees hier het interview dat Waardigheidentrots.nl hield met Bianca, Ben (onze bestuurder) en Marianne (Hoofd P&O) over ruimte om te groeien bij de Frankelandgroep.

Bianca, Frankeland

“Je krijgt hier kansen om je te ontplooien en je wordt erom gewaardeerd als je die pakt.”

Bianca van den Berg, oud-leerling én afdelingshoofd op onze locatie Frankeland

Switch jij naar de zorg?

Lijkt de Frankelandgroep jou een fijne plek voor een praktijkgerichte zorgopleiding? Kijk dan bij deze vacatures. Hier lees je precies wat jij van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. Om de vaart er voor iedereen in te houden bieden we meerdere instroommomenten per jaar aan.

Na jouw online sollicitatie vragen we je om een instaptoets te doen en heb je een aantal screeningsgesprekken, zowel met ons als met het Zorgcollege. Voor toelating in de opleiding moet je ook altijd een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij ons aanleveren (de kosten worden door de Frankelandgroep vergoed).