Frankelandgroep

Werken als huishoudelijke hulp in de thuiszorg? Dit zijn jouw mogelijkheden!

Werken in de huishoudelijke dienst bij de thuiszorg betekent ervoor zorgen dat ouderen zich beter kunnen redden in hun thuissituatie. Jij bent het zonnetje in huis en cliënten in de wijk kijken uit naar jouw komst! Om dit voor elkaar te krijgen, zorgen wij ervoor dat alles klopt! Je leest hier meer over de mogelijkheden.

Werken in de wijk

Werk je in de wijk, dan werk je voor Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep. Een afwisselende baan, waarbij je bij ouderen thuis komt. Je legt een route af van cliënt naar cliënt en zorgt dat je steeds op de afgesproken tijd aanwezig bent. Je maakt schoon met de schoonmaakmaterialen van de cliënt zelf en bent hier flexibel in.

Voorvrouw met eigen team

Bijzonder aan werken in ons thuiszorgteam is dat je een vast team van collega's hebt. Met ongeveer 12 medewerkers vallen jullie onder een voorvrouw: jullie aanspreekpunt waar je te allen tijde op kunt terugvallen!

Regelmatig hebben jullie gezamenlijke koffiemiddagen, waarbij je ervaringen kunt uitwisselen of gewoon even gezellig kunt bijpraten.

Als medewerker huishoudelijke dienst bieden wij je:

Uitgebreide leer- en ontwikkelingsmogelijkheden

  • Via Leer- en Ontwikkelcentrum Frankelandgroep kun je opleidingen en trainingen volgen om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Zo kun je bijvoorbeeld doorgroeien tot medewerker van het Plusteam, gastvrouw of voorvrouw.
  • Jaarlijks kun je ingeloot worden voor een training in onze vakantievilla in Spanje;
  • Je neemt deel aan de beleidsmiddag speciaal voor de huishoudelijke dienst.

Prettige arbeidsvoorwaarden

  • je kunt gratis gebruikmaken van ons zwembad en fitnessruimte in Frankeland;
  • je kunt voordelig gebruikmaken van onze vakantievilla’s in Rockanje en Calpe (Spanje);
  • et cetera.
Frankelandgroep

Plusteam

Hou je wel van een uitdaging? Dan is het plusteam misschien wel wat voor jou! Dit team bestaat uit zo'n 45 medewerkers van de huishoudelijke dienst, die in de dagelijkse praktijk te maken krijgen met cliënten met complexere problematiek zoals onbegrepen gedrag of verzameldrang.

Training op maat

Als medewerker van de huishoudelijke dienst kun je via ons Leer- en Ontwikkelcentrum Frankelandgroep onder andere een cursus volgen over communicatie en omgaan met onbegrepen gedrag van cliënten. Medewerkers van het plusteam bieden we daarnaast een vervolgcursus over het omgaan met onbegrepen gedraag van cliënten met beperkingen van psycho-geriatrische aard.

Je levert als deelnemer zelf situaties aan uit de dagelijkse praktijk. Vervolgens sluiten we hier met het theoretische deel op aan. Met deze combinatie van theorie en praktijk hopen we jouw begrip voor het onbegrepen gedrag van je cliënten te vergroten, zodat je nog beter leert omgaan met lastige situaties.

Rollenspel

Een leuk praktijkonderdeel is de rollenspelacteur! Deze acteur zal onbegrepen gedrag van een cliënt demonstreren. Aan de hand hiervan bespreken we gedragsalternatieven. Je kunt als je het leuk vindt ook sparren met de rollenspelacteur.

Met deze cursus ben je nog beter voorbereid op de vaak lastige dagelijkse praktijk.