Frankelandgroep Beste Werkgever 2019-2020 van heel Nederland!

gepubliceerd: 04 juni 2020

Wat een geweldig nieuws: ook dit jaar mogen we ons weer Beste Werkgever van Nederland noemen! Beoordeeld door niemand minder dan onze eigen HARTwerkers. Begin maart maakten Effectory en Intermediair al bekend dat we weer Beste Werkgever in de sector Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT) zijn! Met een Beste Werkgeversscore van 8,84 liggen we ver boven het gemiddelde van organisaties met een Beste Werkgevers Keurmerk (7,5). 

Onze medewerkers vulden het Beste Werkgeversonderzoek in mei vorig jaar massaal in, waarna we in juni 2019 al verblijd werden met de prachtige resultaten hiervan.

Event met bekendmaking landelijke winnaars geannuleerd

Vanwege de coronacrisis is het Happy People - Better Business event, waarbij de landelijke winnaars bekendgemaakt zouden worden, geannuleerd. Het event zou plaatsvinden op dinsdag 3 juni jl. 

Happy People - Better Business

Het Beste Werkgevers Keurmerk

In het Beste Werkgeversonderzoek beoordeelden meer dan 500.000 medewerkers hun werkgever. De best scorende organisaties zijn het afgelopen jaar beloond met het ‘Beste Werkgevers Keurmerk’: Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap. Dit eerlijke én gratis keurmerk is alleen te behalen, door wat eigen medewerkers over hun organisatie als werkgever zeggen.

Het recept voor goed werkgeverschap

Beste Werkgevers blijken een aantal zaken gemeen te hebben. Ze hebben over het algemeen een inspirerende directie, weinig managementlagen en een aansprekende missie. Ze geven hun specialisten veel verantwoordelijkheid en hinderen hen niet met onnodige regels. Ze delen informatie over bijvoorbeeld de omzet, winstgevendheid of klanttevredenheid, zodat medewerkers een duidelijk kader hebben om zichzelf en de organisatie te verbeteren.

Beste Werkgevers maken bovendien vaker gebruik van sociale innovatie: ze vragen hun medewerkers hoe het werk sneller, goedkoper, slimmer en klantgerichter kan gebeuren. Om al dit soort redenen is het bij Beste Werkgevers volgens de ervaringsdeskundigen prettig werken.

Goed werkgeverschap: verschillen nemen toe

Organisaties met een Beste Werkgevers Keurmerk scoorden dit jaar gemiddeld een 7,5 in de Beste Werkgevers Scan. Organisaties zonder keurmerk behaalden een gemiddelde score van 6,6. Vorig jaar was dat nog 6,9. Het verschil tussen werkgevers met en zonder keurmerk is dit jaar dus toegenomen.

Verschil tussen werkgevers met en zonder keurmerk

Goed werkgeverschap loont

Beste Werkgevers hebben medewerkers die bevlogen zijn, met plezier hun werk doen en zich bij de organisatie betrokken voelen. Ze krijgen energie van hun werk en ervaren daardoor een lagere werkdruk. Dat komt tot uiting in een lager verzuim, een hogere verloopbestendigheid en een grotere klantgerichtheid. Het Beste Werkgevers Keurmerk maakt het voor organisaties eenvoudiger om nieuw talent te werven.

Nu ook een internationaal keurmerk: World-class Workplace

World class Work place

Het Beste Werkgevers-keurmerk van Effectory komt in 2020 wereldwijd beschikbaar als World-class Workplace. Het principe blijft hetzelfde: goed werkgeverschap belonen met een keurmerk. Meer dan 1.200 organisaties in 90 landen maken kans om door hun medewerkers uitgeroepen te worden tot een World-class Workplace.