Wát een jaar! Waardering voor ons harde werken.

gepubliceerd: 10 december 2019

Een hele dikke pluim voor al onze medewerkers en vrijwilligers die elke dag het verschil maken bij de Frankelandgroep! Dit jaar is er echt één met een gouden randje. Waarom? We mogen ons tot de 10 beste verpleeghuizen van Nederland rekenen. We hebben zeven PREZO gouden keurmerken ontvangen voor de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening. En we zijn uitgeroepen tot de Beste Werkgever van Nederland.

2019, wát een feestje!

In de top 10 verpleeghuizen

Op 3 december maakte de Patiëntenfederatie Nederland de top tien best gewaardeerde verpleeghuizen van 2019 bekend. En wat blijkt: we zitten erbij! Sterker nog, we hebben op ZorgkaartNederland met het cijfer 9,2 de hoogste waardering van die top. Deze 9,2 hebben we te danken aan 218 waarderingen. Door 98% van deze mensen worden we aanbevolen.

Dat onze verpleeghuisbewoners en hun mantelzorgers ons als beste verpleeghuis van Nederland beoordelen voelt natuurlijk ontzettend goed! Een prachtige waardering voor ons harde werken.

Ben de Koning, onze bestuurder, vertelt op SCHIE TV over het mooie nieuws:

Zeven gouden keurmerken

In een spannende en drukke auditweek (van 4 t/m 8 november) hebben we zeven PREZO gouden keurmerken mogen ontvangen. Voor onze locaties Frankeland, Harg-Spaland, Jacobs Gasthuis, Schiewaegh en Vaartland én voor Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep (zowel voor wijkverpleging als voor huishoudelijke hulp). De Gouden Keurmerken hebben een geldigheid van drie jaar, maar de kwaliteit wordt jaarlijks met korte APK-achtige audits gecontroleerd.

De auditcommissie constateerde dat onze hele organisatie, van boven tot beneden en in alle disciplines, is doordrongen van onze filosofie 'zo gewoon mogelijk'. Ook zagen de auditoren grote betrokkenheid en enthousiasme. Ze merkten dat de medewerkers van de Frankelandgroep er plezier in hadden om aan onbevangen personen te laten zien waar ze mee bezig zijn en waarom. Van bewoners en mantelzorgers hoorden ze grote tevredenheid. En dát zijn de complimenten waar we het allemaal voor doen.

Natuurlijk hebben we deze 'gouden week' ook met elkaar gevierd op de locaties! 

Beste Werkgever

Eerder in 2019 vierden we ook feest: op 7 maart 2019 werden we naast Beste Werkgever in de sector 'Verzorgingshuizen, verpleeghuizen en thuiszorg' (VVT) óók verkozen tot overall winnaar. We bleken de hoogste score van alle branchewinnaars te hebben en mochten ons zodoende een jaar lang dé Beste Werkgever van Nederland gaan noemen! Deze eer hebben we te danken aan de prachtige 8,8 die we van onze medewerkers kregen (het gemiddelde in de branche ligt op een 7,2). 

Van wie krijgen we deze waarderingen nu eigenlijk?

Top 10 verpleeghuizen
ZorgkaartNederland – de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg – heeft de Top 2019 in het leven geroepen om te vieren dat zij tien jaar bestaan. Alle verpleeghuizen die dit jaar minimaal dertig waarderingen behaalden op ZorgkaartNederland zijn beoordeeld. Iedereen die een verpleeghuis waardeert op ZorgkaartNederland beantwoordt zes vragen en geeft aan of hij/zij het verpleeghuis aanbeveelt. Aan de hand van de waarderingen is uitgerekend wie er over 2019 het best gewaardeerd werden door hun verpleeghuisbewoners en hun mantelzorgers. De Top 2019 is de opvolger van de Patiëntvriendelijkheidsprijs.

PREZO gouden keurmerken
De keurmerken worden verleend door kwaliteitsinstituut Perspekt en geven aan dat we als Frankelandgroep persoonsgerichte zorg verlenen en continue blijven leren.

Sinds 2003 ondersteunt Perspekt organisaties binnen de langdurige zorg bij het verder ontwikkelen van hun kwaliteitsdenken. Landelijk voeren honderd auditoren van Perspekt audits uit, verlenen keurmerken, certificaten en ontwikkelen kwaliteitssystemen voor specifieke doelgroepen. De auditoren voeren de audits uit op basis van het kwaliteitsmodel PREZO: een afkorting van PREstaties in de ZOrg. PREZO sluit aan op het sinds 2017 verplichte Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg (wat mag u als bewoner of mantelzorger verwachten van verpleeghuiszorg?).

 

Beste Werkgever
Het onderzoek ‘Beste Werkgever’ wordt jaarlijks georganiseerd door onderzoeksbureau Effectory en Intermediair. Effectory voert het onderzoek uit onder medewerkers van honderden bedrijven en instellingen uit heel Nederland. Zij kijken hierbij naar thema’s als betrokkenheid, bevlogenheid, efficiëntie en klantgerichtheid. Winnaars mogen het keurmerk ‘Beste Werkgever’ een jaar lang gebruiken in hun arbeidsmarktcommunicatie.

De HARTwerkers op Harg-Spaland vieren samen feest na het binnenslepen van hun PREZO gouden keurmerk.