Frankelandgroep

Onze collega Paula vertelt: vliegende brigade

Deze keer vertelt Paula Persijn haar verhaal. Zij werkt op de locatie Frankeland in Schiedam. En wel in onze vliegende brigade. Zoals Paula zelf zegt: “Onze vliegende brigade is ons eigen uitzendbureau en dat is super.” Een eigen flexbureau is heel erg fijn want het geeft dezelfde flexibiliteit en tegelijkertijd ben je wel echt verbonden met de zorg collega’s, de bewoners en dus ook de organisatie. En dan werkt ze ook nog als vrijwilliger, is ze mantelzorger en oppasoma, kortom een bezig bijtje!

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Paula Persijn, ik heb tot mijn leeftijdsontslag in 2017 als verpleegkundige gewerkt bij de medische dienst in een penitentiaire inrichting. Met heel veel plezier! Ik ben bij de Frankelandgroep gestart als vrijwilliger en daar ging wat aan vooraf. Mijn moeder wilde na het overlijden van mijn vader dichter bij mij wonen, ik woon namelijk in Schiedam. Dus hebben we haar vanuit het hoge Noorden verhuisd naar een fijne plek in Hof B. Dat kwam op het juiste moment vrij en ik had de tijd om haar te verhuizen omdat ik even niet werkte. Ik kende de locatie Frankeland, hoorde er ook goede verhalen over en vond het iets voor mijn moeder.
Nadat ze was verhuisd, ik ben ook haar mantelzorger, zag ik een vacature van vrijwilliger en heb gesolliciteerd. Tot de dag van vandaag heel erg blij mee. Ik kan niet thuis zitten, heb ook meer met ‘oudjes’ en wil flexibel werken. Ik ben nu vrijwilliger én onderdeel van de vliegende brigade. Ik werk als ziekenverzorger op verschillende afdelingen op locatie Frankeland. Ik doe de basiszorg dus ik was mensen, spoel de blaas, verzorg wondjes en doe soms medicatie. Ik merk nu dat het werken met ouderen heel intens is en dat me dat én goed afgaat en me meer voldoening geeft.
Frankelandgroep

Vertel over je HARTwerken

De laatste tijd werk ik vooral op afdeling 3, een psychogeriatrische (PG) afdeling. Met deze afdeling heb ik een goede klik, het is er harmonieus. Ik ben ooit begonnen bij de Korsakov afdeling als vrijwilliger. Heb me verdiept in Korsakov, veel over gelezen en van collega’s geleerd. Het werd me duidelijk dat er een bepaalde aanpak nodig was, vooral duidelijkheid bieden. Als vrijwilliger bak ik nog geregeld pannenkoeken op deze afdeling, de bewoners zijn me dierbaar. Deskundigheid is belangrijk, je moet wel weten wat je doet. Ik lees dan ook veel vakliteratuur. Werken met ouderen vraagt wat mij betreft om een haptonomische benaderingswijze. Daarmee bedoel ik dat je meegaat en –beweegt met hun lichaam. Het geeft me voldoening om mensen op die leeftijd nog zo te verzorgen. Altijd vriendelijk en goed blijven luisteren.

Waarom de Frankelandgroep?

Ik heb het hier echt heel erg naar mijn zin. Ik kreeg als vrijwilliger een warm welkom. De Frankelandgroep is laagdrempelig en toegankelijk. Een familiegevoel! En als verpleegkundige in ruste – want de BIG registratie hoef ik niet meer te behouden – is het ook voor mij belangrijk professioneel te zijn en betrokken en die ruimte krijg ik. Bij binnenkomst op welke afdeling dan ook, heb je een rol en dat snapt iedere bewoner. Ze voelen je aan.

En je zou het niet zeggen, Paula is 65 jaar en gaat voorlopig nog lekker door, als vrijwilliger én in onze vliegende brigade! Ze werkt 30 tot 40 uur per maand en meestal in de ochtend, want dan is ze op haar best.

Paula, vrijwilliger en teamlid vliegende brigade

“Het is belangrijk dat je weet wat werken met ouderen is, weet wat je doet en weet waar je aan begint. Je brengt jezelf mee!”

Paula Persijn, vrijwilliger en teamlid vliegende brigade