Frankelandgroep

Werken in de thuiszorg bij de Frankelandgroep: echt de moeite waard!

Werk je in de thuiszorg? Bijvoorbeeld als verzorgende, huishoudelijke hulp of wijkverpleegkundige? Dan ben jij één van die kanjers die dag in dag uit – vaak door weer en wind ( ♥ Nederland) – het beste van zichzelf geeft in de wijk. Daar mag je trots op zijn! Lees het interview met Danielle Stuit, manager van Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep om een indruk te krijgen hoe het is om te werken in de thuiszorg bij de Frankelandgroep.

We zijn kort geleden gestart met werving voor de Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep. Waarom is dat nodig?

“In Schiedam en Vlaardingen ligt een enorme uitdaging in de thuiszorg vanwege het toenemend aantal ouderen. Deze uitdaging is nog niet over het hoogtepunt heen. Dat betekent dat we heel zorgvuldig moeten kijken naar de zorgvragen die er zijn, hoe alles regionaal is georganiseerd en hoe de doorstroom tussen instellingen eruit ziet. Die kwetsbare ouderen die heel bewust voor ónze zorg kiezen, willen we graag zélf van goede zorg voorzien. En er zijn nogal wat mensen die graag door onze organisatie geholpen willen worden. Goed nieuws natuurlijk, maar dat betekent ook dat we extra collega’s nodig hebben om ons werk in de wijk zo goed mogelijk te blijven doen. Dat willen we door middel van de campagne graag aan de mensen laten weten. Tegelijkertijd willen we zorgprofessionals en mensen die als huishoudelijke hulp aan de slag willen ook meer inzicht geven in wie wij zijn als werkgever en wat we te bieden hebben.” 

Danielle Stuit, manager Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep

Frankelandgroep

Wie zoeken jullie nu eigenlijk? Update vanwege corona crisis!

“We kunnen momenteel vooral versterking gebruiken van gediplomeerd verzorgenden IG. Als je graag met je hart zorg wilt geven, zonder al teveel gedoe en poespas, dan zijn wij denk ik een hele fijne werkgever. Normaal zoeken we ook huishoudelijke hulp maar dat ligt nu even anders. Omwille van de gezondheid van onze kwetsbare thuiswonende ouderen vullen wij de werkzaamheden anders in en kan dit met de huidige collega's.”

Op werkenbijfrankelandgroep.nl staan ook nog vacatures voor (wijk)verpleegkundigen?

“Dat klopt! Goede wijkverpleegkundigen zijn ook héél welkom. En voor verpleegkundigen met leidinggevende ambities hebben we ook nog een mooie kans in de aanbieding: je kan ‘teamleider thuiszorg’ worden. Je bent dan verantwoordelijk voor een team van ruim 22 wijkverpleegkundigen en verzorgenden. Voor deze rol is het fijn als je een hbo-v opleiding hebt afgerond, maar als er een pareltje met een niveau 4 diploma langskomt dan sta ik daar ook zeker voor open.”

Waarom zouden mensen voor Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep moeten kiezen?

“Ze moeten natuurlijk niks, haha. Iedereen die zich in de thuiszorg voor de gezondheid en het welzijn van ouderen inzet – hier of ergens anders – krijgt van mij een dikke pluim. Ik denk dat ouderen binnen onze regio door de verschillende organisaties sowieso van goede zorg worden voorzien. Ik hoop wel oprecht dat iedereen die dit werk doet ook gewaardeerd wordt en de kans krijgt om een volwaardig professional te zijn. Die waardering, de mogelijkheid om te werken in een fijne cultuur en de ruimte krijgen om te groeien, dat zijn mijn inziens óók dingen die je werk de moeite waard maken. Natuurlijk doe je het omdat je een zorghart hebt, iets wilt betekenen voor mensen. Maar het is ook hard werken in de thuiszorg. Het is omgaan met lastige en soms schrijnende situaties. Het is door weer en wind elke dag weer het beste van jezelf aan anderen geven. Dan is het toch wel heel wenselijk dat je kunt rekenen op je werkgever en je collega’s. Een familiecultuur is wat mij betreft heel wenselijk.”

Een familiecultuur, leg eens uit.

“Er is betrokkenheid, mensen hebben iets voor elkaar over, er is transparantie door alle lagen van de organisatie, we vieren en delen successen met elkaar, het is laagdrempelig, persoonlijk en ‘dichtbij’. Mensen voelen zich gezien en gehoord bij ons. Er is een soort onbenoembare chemie vind ik. Dát Frankelandgroep gevoel, daar kiezen mensen ook bewust voor. En het is ook de reden dat mensen bij ons blijven. Het zit in kleine dingen, zoals je leidinggevende die je bedankt voor je inzet en de collega die voor je invalt als jij naar een ouderavond moet voor je kind. Als je ervoor hebt gekozen om in de zorg te werken, dan denk ik dat je bij ons gewoon heel goed zit. Werkplezier staat heel hoog op ons lijstje, want met tevreden medewerkers geef je de beste zorg.”

Danielle, manager Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep

“Mensen voelen zich gezien en gehoord bij ons. Er is een soort onbenoembare chemie vind ik. Dát Frankelandgroep gevoel, daar kiezen mensen ook bewust voor. En het is ook de reden dat mensen bij ons blijven.”

Danielle Stuit, manager Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep

Wat maakt het werken bij de Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep nog meer de moeite waard?

“Onze zorg wordt ook heel erg gewaardeerd door onze cliënten. We voelen ons goed bij wat we doen. En dat is persoonsgerichte zorg verlenen. We hebben oog voor het welzijn van mensen. We zíen mensen echt. De eigen regie van de cliënt stellen we voorop, daar zijn we goed in. Wat maakt de cliënt nu blij en gelukkig waardoor hij/zij ook meer gezondheid ervaart? Dat is voor ons een hele belangrijke vraag. En natuurlijk zijn er kaders en moeten we ook aansturen op zelfredzaamheid, maar er is zeker ook ruimte voor creativiteit en goede oplossingen. Ook daar ligt onze kracht.

Als medewerker kan je bij ons dan ook zelf kleur geven aan je dag. Je kan behoorlijk zorgeloos zorgen. Dat komt omdat we als organisatie financieel gezond zijn, ons bestuur en directie enorm achter onze manier van zorg verlenen staan en doordat alle andere zaken – van ICT tot personele zaken – gewoon goed geregeld zijn. Je wordt ontzorgd en gesteund, dat voelt vertrouwd. Je kan doen waarvoor je eigenlijk de zorg bent ingegaan. En ja, ik kan nog wel even doorgaan: we hebben een eigen Leer- en Ontwikkelcentrum, je kan in allerlei richtingen doorgroeien, we organiseren speciale beleidsdagen waarop iedereen zijn/haar ideeën en wensen kwijt kan en we hebben een heel laag ziekteverzuim. Kortom: jij zorgt goed voor de cliënten, wij zorgen goed voor jou.”

Collega's van Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep - onze 'HARTwerkers' - op de foto voor de campagne

Tot slot, wat maakt het werken in de thuiszorg voor jou zelf de moeite waard?

“De passie voor mijn beroep. Ik ben toch verpleegkundige in hart en nieren. In de thuiszorg heb je een bepaalde vrijheid en vind je achter elke voordeur een ander verhaal. In de wijk werk je ook niet op één specialisatie, maar vind je alles. De thuiszorg brengt een enorme dynamiek met zich mee. Naast het zorgstuk vind ik het persoonlijk heel belangrijk en fijn om een rol te spelen in de opleiding en ontwikkeling van de mensen in ons team. Ik werk aan de deskundigheid van mensen en mag me inzetten om hen ‘af te leveren’ als volwaardig professional. In de breedte van het vak. Ik zie onze mensen groeien.

Zij zorgen niet alleen goed, maar blijven ook kritisch nadenken over hun vak en voelen zich medeverantwoordelijk voor hoe dingen gaan. Dat leer je niet op school, maar zeker wél in de dagelijkse praktijk bij de Frankelandgroep. Daar kan ik echt van genieten. Verder voel ik me thuis bij de Frankelandgroep. Ik ben thuis dezelfde Danielle als ik hier op mijn werk ben. Ik hoef geen masker op te zetten. En ik denk dat dit voor de meeste mensen hier geldt. Nou, het is wel een heel verhaal geworden he…? Ik kan nog wel even doorgaan, haha. Ik zit op mijn plek, dat blijkt wel.”